Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 26 mars 2017

Nationellt Filipstad

Av Josefin Östlund - 26 mars 2017 15:10

I helgen så var det FEI starter i Filipstad. Vi hade bara tillgång till dagbox (andra var fullbokade) så då åkte vi fredag till Kicki Granström i Linnebäck utanför Karlskoga och stallade upp. Banana fick en stor och fin box och sov som en princessa. Jossan kunde även rida lite lättare i Kickis ridhus Skönt att kunna göra det efter en lång resa.

Tack bästa Kicki för din fina uppstallning   


Det var en ganska tidig start, men vi hade bara en dryg timmes resa till tävlingsplatsen. Väl på plats så fick vi lasta av och göra iordning till första starten direkt. Denna gång så ville Jossan testa att rida med luva. Framridning var i ett ridtält, det var lite mörkt och litet för Banana som ogillar när andra kommer för nära, framförallt vissa valacker. Så vi fortsätter jobba på att hon ska försöka koncentrera sig mer på Jossan. Det gick sådär och det var svårt för Jossan att få igenom Banana tillräckligt.


Första starten var FEI Lagtävlan. Där fick ekipaget senast 53% så vi hade förhoppning om att kunna förbättra det. Visst blev det bättre, hela 8 % och ekipaget fick 61,239% som nu är personbästa för klassen. Det mesta var jämnare. Men brist på lösgjordhet kostar och formen är fortfarande ostadig och vi hade inslag av dubbla spår.

Travdelarna är överlag starkare (där fick dem upp till 8 poäng). Halterna denna gång var ok, men inte den i programmet före halten, där blev det underkänt. 


Allmänna omdömena från domarna FEI Lagtävlan:

"Häst m kapacitet. Hitta rätt i form och kontakt för högre poäng"

"Fin ponny, lite ur form stundtals. Passaså den inte blir för låg i volt (bågar)"

"En jättefin ponny! Om du inverkar mer så hon är mer på tygeln så blir det väldigt bra!"


Efter ritten så stallade vi upp i vår dagbox. Banana är nyfiken men lugn. Äter och dricker och tittar på omgivningarna.

 


Till den andra framridningen så hade utebanan tinat lite så Jossan kunde börja där innan hon gick in och trimmade i ridtältet. Banana kändes jättefin och ryggade superfint flera gånger under framridningen. Så förutsättningarna var bra till andra starten som var FEI Mästerskapsprogrammet.

MEN väl på banan höll det inte riktigt. Banana spände sig och då rök det mesta. Ekipaget fick 59,106 % så lite lägre än senast i Fagesta.

När Jossan försökte forma henne i en öppna så tjurade hon och stannade och petade ut rumpan, sen så vägrade hon att rygga. Så poängmässigt använde domarna nästan hela skalan, mellan 1-8 blev det. Det lägre för avsaknad av ryggning och det högre för att hon ändå har gångarter. Massa 6:or även på delar som hon brukar vara lite bättre i. Men ytterligare en erfarenhet och det är bara hem och träna vidare.


Allmänna omdömena från domarna FEI Mästerskap:

"Jättefin ponny men behöver bli mer eftergiven och få en lättare framdel. Olydnader drog tyvärr ner betygen"

"Fin ponny. Den blev lite hastig idag och lite på dubbla spår"

"Härlig häst som har enorm potential.Då den inte är helt eftergiven blir det högt tempo för att den ska orka"


Filmer från ritterna:


 
 

Vi är nöjda, framförallt så var Banana lite lugnare så vi fortsätter träna och träna på att tävla på denna nivå.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Presentation


Banana Bitsch är en dansk ridponny sto, född 2007. e FS Champion de Luxe eu FS Don't Worry

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3
4
5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards