Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 23 augusti 2017

Tävlingsstarter i Gävle

Av Josefin Östlund - 23 augusti 2017 13:59

Full rulle överallt just nu, så därför lite sena återkopplingar och dåligt med inlägg på bloggen just nu.


Vi åkte helgen som var till Gävle för meeting med en start på lördagen och en på söndagen. Det var vår första start på tävlingsplatsen som var stor och fin. Vi fick stå uppstallade på Gävletravet och det var inte så långt att åka från tävlingsplatsen.


Lördagen bjöd på hällregn... Det fullkomligt vräkte ner till och från hela förmiddagen. Vi blev alla rejält blöta trots försök med regnskyd... Banana var på framridningen till FEI Inledande väldigt pigg , framåt och arbetsvillig trots väder.

 

Själva tävlingsritten var både ris och ros. Det blev några kostsamma misstag som både ponny och ryttare var skyldiga till. För dagen så var skolorna sådär. Banana ville hellre gå sluta än öppna och fattade galopp i inledning till första slutan. Ponnyn var lite för taggad så ökade traven så föll hon in i galopp. Det blev även en felridning, det var dock bara andra gången som Jossan red detta program på Banana.


Men det fanns delar som var fina. Travvolterna spårade hon fint och var eftergiven i sidorna, båda skrittpiruetterna blev oväntat bra och större delen av galopprogrammet var bra och ett enkelt byte (dock inte med koefficient) fick en 8:a. Tuff bedömning så % blev inte så bra. Utan missar hade dem legat på runt 63%. Jossan var ändå nöjd över känslan och ridbarheten trots missar.

 

Regnet gjorde att vi nästan inte kände igen Banana, hon blev så mörk!


Söndagen så var det FEI Lagtävlan. Nu sken solen! Jossan hade bestämt att rida lite mer på säkerhet då Banana var lite övertaggad dagen innan. % blev bättre, men det var väldigt oense domare och det skiljde 20 poäng och 5% mellan resultaten. Lite för mycket tycker vi.


Även denna dag var skolorna lite bleka. Vi är dock nöjda med halterna (det var vi även på lördagen) då de har gått framåt. Skrittpiruetterna var även denna dag fina. Lite mellanmjölk överlag på övriga delar. Inte dåligt men inte heller jättebra. Jossan red på säkerhet, men Banana var lite matt om vi jämförde mot lördagen. Men överlag så var Jossan nöjd med insatsen.



 

 
 

Jossans kompis Jesper var med och hjälpte till i helgen. Det var guld värt, tack!


Lite ringrostig uppstart på tävlandet, men vi är nöjda. Vi nöter på hemma och ser fram emot kommande starter i höst.



 
 
Ingen bild

Ing-Marie Bohlin

23 augusti 2017 15:41

😊 lite ringrostig får man vara efter sommarlov! Ni kommer igen, vänta bara👊💪😘❤️

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Ovido - Quiz & Flashcards