Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 19 oktober 2017

Vet check

Av Josefin Östlund - 19 oktober 2017 08:00

Förra veckan då Jossan skulle träna för Matilda så kände hon att Banana redan innan passet när hon skulle värma upp gick kortare med ena frambenet och var sig inte lik. Hon avbröt därför och kollade igenom henne utan att det såg ut att vara ngt uppenbart. På lördagen checkade vi igen genom att lina henne, vi tyckte att det såg ut att finnas några steg med orenhet, Jossan satt upp och kände. Bättre än i torsdags men inte bra. Vi tyckte också när vi kände igenom henne att det kanske var lite skillnad på senorna fram men inge värme eller uppenbar svullnad. Klump i magen... Vi avanmälde tävlingsstart hos Sundby och kontaktade veterinär för kontroll.


Tisdag morgon åkte vi in med Banana till Sigtuna för kontroll. Där fick vi springa på gången, göra böjprov, longera på både mjukt och hårt underlag samt ultraljud av båda senorna fram.


Resultatet var UA på böjprov och ultraljud av senor. Vid longering i ena varvet när ponnyn fick gå in på liten (6m) volt så syntes ett par steg av ojämnhet. Men veterinär konstaterade att det var för lite för att bedöva och behandla. Så vi fick åka hem med råd att promenera 5 dagar. Sitta upp och känna, är det ok så joggar vi en vecka och sen ska vi kunna träna på igen. Om inte ok så kommer vi åka in och göra ridprov. Så håll tummarna!


Banana fick mkt beröm av veterinär som tyckte hon var välmusklad, fin i päls, mjuk i muskelatur med god rörlighet i rygg, torr i leder och senor. Rör sig mycket bra i trav och galopp.


Nöjd ponny när vi kom hem och hon fick gå ut till hagen. Vi vet att det kommer bli en pigg liten bomb som Jossan sen ska sitta upp på. Vi hoppas att denna lilla vila ska hjälpa till att fixa det hon kände av. Skönt att veta att hon annars överlag ser ut att vara i fint skick.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Ovido - Quiz & Flashcards