Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 26 november 2017

2 dagar Astrid träning

Av Josefin Östlund - 26 november 2017 10:26

Fredag kväll och tidig lördag morgon var det dags för Astrid träning på Farsta. 

 

Jossan har gjort sin läxa med Banana och tränat korta steg och övergångar. Känslan senaste veckan var att Jossan tyckte Banana var svårare att reglera formen på framåt och hon kändes styvare i sidorna. Men när vi kom till Astrid så visade det sig att det var pga att Banana nu börjat använda sina bakben mycket bättre genom att sätta dem bättre under sig och trycker på bakifrån och då kommer formen upp lite och hela ponnyn blir stadigare, så känslan i sidorna berodde inte på att hon inte var eftergiven utan var helt enkelt ett nytt läge att jobba ifrån!


Fredagen så var det fokus på att ta vara på effekten av kortare steg i skolorna. Men försöka få mera energi men om det behövs gå tillbaka till lite kortare steg om det behövdes. Övergångarna och kvicka upp bakbenen var ett självklart inslag. Banana tolererar denna träning mycket bättre nu och har färre synpunkter, dels för att hon föstår och är arbetsvillig men troligtvis också pga att hon blivit lite starkare.


Lördagen lite mera galopp. Kvalitén är bättre även om hon fortfarande är lite ojämn i sidorna och högergaloppen är mer utmanande. Men nu glimtar det till jättefina sidor/silutter och vi börjar se vad det kan bli längre fram med fortsatt träning och mer styrka bärighet. Jossan ska även börja utmana sig själv och Banana genom att korta sekvenser påminna Banana om att hon ska bära huvudet själv. Då blir det lite att fixa till direkt efter men det är nödvändigt för hennes utbildning och utveckling.

Från detta nya läge så krävs det ett högre tempo, så vi är medvetna om att skulle vi visa upp detta på tävling idag så skulle vi få kritik övertempo, men det krävs just nu för att få ut effekten av träningen med korta steg och att vi får sekvenser med lyft framdel som vi behöver stärka. Avslutningsvis lite bakdelsvändningar som Jossan fick fatta galopp ur utan att det ska bli för stor volt. Lite klurigt.


 
Nu blir det träning igen nästa vecka så vi kommer inte hinna med så mycket nötningar och förbättringar på egen hand. Men på dessa träningar så var Astrid supernöjd över ekipagets utveckling sen senast. Banana glimmade till lite i traven på slutet av andra träningen och gjorde Astrid så glad och nöjd. De bakbenen vi såg då var det wow faktor på!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Ovido - Quiz & Flashcards