Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 28 januari 2018

C-ponnier toppar på observationstävling

Av Josefin Östlund - 28 januari 2018 18:32

I helgen har det varit observationstävling i Halmstad. Där får ryttare upp tom 16 år chans att visa upp sig och rida för en plats i våra ponnytrupper som ska representera Sverige. Det tåget har gått för Jossan och Banana men det är roligt att följa ponnyeliten. Det är också interessant att se att vissa program verkar passa ekipage bättre och sämre (det är så för oss, Jossan och Banana går bättre i FEI Mästerskapsprogrammet). Här kan jag tänka mig att det är mycket anspänning också som spelar roll.


Det allra roligaste är att båda dagarna så är det C-ponny ekipagen som går allra bäst! 

 

Jätteroligt att det går så bra för Meja (Jossans fd klubbkamrat) och hennes fina ponny Wise Guy från Holland. Roligt också med ytterligare duktigt Stockholmsekipage Hedda Thunberg och fina Brave Heart.


Lördagen hade 38 startande ekipage och söndagen 31. Lite oväntat bara att så "få" ekipage red på % motsvarande respektive kategoris nya SM kvalgränser. Det gäller främst kategori D är enbart på lördagen 7 av 27 och på söndagen 5 av 22 ekipage nådde 67%. Bättre för C-ponny ekipage, där satte 6 av 11 på lördagen kvalresultat oh 5/9 på söndagen.


Det fanns klass även för ekipage mellan 17-20 år ockå, nedan resultat är från söndagen och även där fanns det C-ponny i topp! Rutinerade landslagsryttaren (nu överårig för mästerskap) Sandra och Money Boy levererade högsta % i FEI klasserna.




 

Vi fortsätter här hemma att fortsätta träna, träna och träna så får vi se vad vi kan åstadkomma detta tävlingsår. Det är ju som ni ser oerhört tuff konkurrens i kategori C och fram till SM så krigar vi tillsammans i kategorin och åldersuppdelningen kommer bara till mästerskapen.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Ovido - Quiz & Flashcards