Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 13 februari 2018

Snart tävlingsdebut i skåne!

Av Josefin Östlund - 13 februari 2018 22:27

Igår tränade vi för Matilda. Banana hade en attityd dag så det blev lite inledande arbete med att få henne att lyssna på skänklarna då hon hade lite selektiv hörsel. När hon svarade bra så fortsatte jobbet med att få henne att jobba mer med sitt högra bakben och ta i jämnt. Banana vill gärna skjuta ut rumpan till höger och helst jobba med vänster bak mer in under sig. Det är ett befäst beteende som är tufft att jobba bort, det kommer att fortsätta ta tid att förbättra detta. Sen var det även en dag då ryttare och Banana hade olika åsikter om var ramen låg. Det fick bli lite kompromissande. 


Fortsatt arbete med skolor där vi försöker jobba Banana mer rak då hon vill överböja halsen. På de enkla bytena vill vi att hon mjukt trampar ner, där vill hon gärna tvärnita och går stannar med båda bak samtidigt. Vissa blir fina men vi behöver fortsätta nöta skolorna för att höja lägstanivåerna.


Eftersom vi kommande helg åker till Dagtorp i skåne och gör säsongens första FEI starter så tränades lite linjer. Vi har en väldigt "kan själv" ponny som gärna förekommer så det är lite utmaning när hon kan programmen och helst tar över och taggar till.


Det blir våra allra första FEI starter denna säsong. Blir en bra värdemätare var vi står träningsmässigt. Det kommer bli roligt att få se många nya c-ponny ekipage. 

 
  Håll tummarna att vi kommer iväg (underlaget på vår skogsväg är isig och vi har redan kört fast en gång med släpet förra helgen). Men vi hoppas på lite töväder under veckan!

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Ovido - Quiz & Flashcards