Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 22 februari 2018

FEI tävlingsstarter i skåne

Av Josefin Östlund - 22 februari 2018 09:59

I helgen som var så åkte vi för allra första gågen till skåne för tävlingsstarter i FEI klasser hos Dagstorpsortens RF.


Vi var lite oroliga för att komma iväg då det var väldigt halt på vår skogsväg vid stallet. Stallägaren hjälpte till att sanda och vi kom med nöd och näppe ut från stallet med tomt släp. Jossan och pojkvän fick gå med Banana i dryga +2km innan vi kände oss säkra och kunde lasta på. Vår bil har inte 4-hjulsdrift så utan det så kan vissa underlag vara tuffa. Men vi kom iväg! Vi hade även säkrat upp med hjälp av följebil som skulle dra oss om det behövdes.

 

 

Det var en låång resa på dryga 63 mil. Banana skötte sig strålande och visade oväntat bra tålamod i transporten. Vi stannade flera gånger för tillsyn och erbjuda vatten, samt att vi lastade av utanför Jönköping och promenerade Banana en stund så hon fick sträcka på benen.

Vi bodde på Björkåsa Gård som är en bed & box som under milen från tävlingsplatsen. Vi stallade upp oss och packade upp och fick sen åka och äta mat och handla frukost. På kvällen hade vi bokat ett ridhus i närheten så Jossan kunde jogga Banana. Det blev en liten skrittur i mörkret till/från ridhuset. Banana kändes helt ok efter resan. Hon var lite trött för hon kunde inte slappna av och sova i transporten. Sen skrämde hon oss genom att när vi skulle gå till ridhuset så var hon svullen i ena ögat och stod och knep. Hon hade fått ett skräp i ögat och vi fick skölja med koksalt. Men det gick bra, puh!

 

Målsättningen för tävlingsstarterna var att rida bättre än förra årets debut starter och det gjorde vi även om vi hade hoppats på bättre %. Banana var för dagen lite ostadig i formen och lite över periodvis samt lite spänd och då blir skolorna svåra att visa kvalitet på. Hon hade också lite svag bjudning i de samlade gångarterna. Jossan var lite passiv i ridningen/hjälperna så domarna önskade mer effekt av hjälperna. Här är det en svår balansgång för oss, för Banana kan tjura om Jossan går på för mkt.


   


Vid starten av FEI Mästerskap så var det ngt som störde så Banana backade av ordentligt och inledningen blev väldigt dålig. Vi vet inte riktigt vad som hände, men Jossan fick Banana att fortsätta och känslan totalt var ändå bättre i andra starten sammantaget, mera fram men stark och för rak.

 

Bananas förra ägare kom och tittade på första starten, superroligt. Jossans kompis Kim från skåne kom också och hälsade på och var med båda starterna och kämpade i det kalla vädret och ridhuset. Det är äkta vänskap att stå ut med det!


Även resan hem var låång. Vi valde att sova över i skåne en extra natt så vi kunde åka utvilade allihopa. Banana fick komma ut i hage en stund och hon tyckte det var toppen, i skåne fanns det ju gräs!

Sanna Roslund var räddaren i nöden, hon mötte upp med sin 4-hjulsdrift bil så kunde vi dra släpet med hennes bil sista biten till stallet. Det var fortfarande halt och vi ville inte riskera att fastna i backarna. Tack tack tack Sanna!


Stort tack även till Jossans pojkvän Jesper, du är ett fantastiskt stöd till Jossan och en oerhört duktig hjälp med allt praktiskt.


Även jättetack till Lycksås Ridsport för den fina västen till Jossan. Hon var i särklass snyggast på tävlingsplatsen och framridningen!

     


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Skapa flashcards