Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 11 mars 2018

Bleka procent Fagersta

Av Josefin Östlund - 11 mars 2018 13:01

I fredags så åkte vi till Astrid i Kolsva för lite träning och övernattning, innan tävlingsstart i Fagersta under lördagen.

Jossan och Banana kämpar vidare med sin uppbyggning och stärkande av bärighetet för att såsmåningom kunna höja lägstanivån i FEI klasserna. Vi jobbar extra med Bananas oliksidighet, det går långsamt framåt men betoning på långsamt. Jossan och Astrid la upp plan för tävlingsstart som byggde på att höja energi och samling och se hur länge det håller. På kvällen åt vi tacos och tittade lite på statistik vi har tagit fram på FEI programmen nedbrytet på alla moment. Intressant och nyttigt. Denna kommer ligga till grund för träningsupplägg framöver tillsammans med Astrid.


Tidig lördag morgon blev det avfärd till Fagersta. Astrid anslöt under framridningen och kunde hjälpa Jossan. Banana var inte så spänd som vi hade befarat då framridningen är i ett mindre ridhus och alla ekipage kommer nära. Det var inte riktigt samma spänst som kvällen innan men helt ok förutsättningar.


På banan höll inte planen fullt ut. Jossan har lite svårt att våga kräva och då får hon inte igenom den tuffa högersidan och det går inte att visa kvalitet på den nivå som ekipaget ändå har även om det ska bli bättre. Det positiva var ändå att vi såg bättre bakben, det blev för dagen då en konsekvens att hon delar var lite öppen i formen och det gillar inte domarna. Vi härdar ut, det kommer att bli bättre. Hon fick positiva omdömen för sin takt och register men på de negativa att hon inte var helt lösgjord och eftergiven. Vi håller med. Ekipaget red ihop 59,905% så det var ganska bleka procent. 


  Astrid stannade kvar och gick igenom ritten med Jossan utifrån domarprotokollen. Vi har en tydlig plan på vad vi ska jobba med framöver.


Jossan kände sen att hon inte riktigt orkade ladda om till andra tävlingsstarten som låg ganska många timmar senare och att det inte skulle ge så mycket då ekipaget inte för dagen kan prestera jättemycket bättre och det är större behov att träna. Så vi strök starten och åkte hem. Skönt att kunna göra det och att det inte är press på resultat och ingen viktig tävling såhär tidigt på säsongen. Vi har fått utlåtande från domare var ekipaget ligger och jobbar vidare med vår långsiktiga plan.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Ovido - Quiz & Flashcards