Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 29 maj 2018

2 personbästa + 3:e placering

Av Josefin Östlund - 29 maj 2018 23:10

I helgen så har vi varit på meeting i Mantorp. Vi kan summera helgen med 2 personbästa resultat  i FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap som dessutom gav en fin 3:e placering i ena klassen och precis utanför placering i den andra  under dag 1. Under 2017 hade dessa ritter och procent gett 2 kvalresultat till SM, men nu är gränsen höjd till 66.

 



Under dag 2 var det mera utmaningar och lägre procent. Vi fick då även gå mot D-ponny ekipage. Det ligger som förslag till ändring i TR till 2019 att skippa kategori indelning och istället ha åldersuppdelat. Lite kluven till förslaget. Kändes som denna tävling testade nya TR förslaget.  Det blir mycket tuffare för kategori B och C att kunna hävda sig mot D-ponnier. 

 


Prisutdelning och ärevarv. Det avgjordes på sista ekipaget att Jossan och Banana blev placerade så hon fick snabbt göras iordning och gå ut ouppvärmd till prisutdelningen. Det hade varit bättre med lite bättre förberedelse och framförhållning från vår sida...



 


FEI Lagtävlan dag 1 som gav 3:e placering

 


FEI Mästerskap dag 1

  


FEI Lagtävlan dag 2
 


FEI Mästerskap dag 2
 
 

Vi är jättenöjda med Banana. Hon lyssnade bättre på sin ryttare och planen med framridningar och tänk inne på banan höll. Så dag 1 blev det guldstjärna till Banana.


Dag 2 så var det lite mer utmanande. Till första starten var Banana överladdad och blev spänd. Hon blev störd av när andra ekipage kom för nära på utanför men även på tävlingsbanan (ute) där framridning pågick bredvid tävlingsbanan. Det var svårt att få henne i Jossans bubbla helt enkelt. Värmen och orken på att fokusera tröt och till andra starten så gick Banana från högenergi till lågenergi. Jossan tog höjd efter första överladdade spända starten för en längre framridning och tog av sporrar för att inte riskera synpunkter. Det blev inte helt lyckat. Vi får tänka om lite där, men svårt när förutsättningarna blir helt annorlunda mot planerat.


Banana hittade en snygging i hagen mittemot hennes utebox. Hon blev lite kär och ville allra helst få komma ut och träffa intressant kille eller att beta gräs. Så Banana var lite otålig när det kom till uppstallningen. Vi tog ut henne många gånger för att hon skulle hålla sig nöjd. Sen är hon okomplicerad när det kommer till mat och dryck, där får hon guldstjärna. Inga problem att få i henne vätska i värmen. Hon är också så mycket lugnare och tålmodigare i transporten.


Trevligt meeting och vi åkte hem med en bra känsla, nöjda och glada. Mest nöjd var Banana över att få komma ut i hage när vi kom hem. 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Skapa flashcards