Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 13 juni 2018

Utgick Täby

Av Josefin Östlund - 13 juni 2018 08:12

I söndags åkte vi till Täby för start i FEI Mästerskap. Vi avanmälde oss från FEI Lagtävlan då det skulle bli så många timmar mellan starterna. Otålig ponny i varm transport är inte så roligt.


Inget blev som vi hade tänkt oss. På framridningen så började allt bra, Banana kändes fin och lyssnade bra. Men som från en blixt från en klar himmel så blev det kaos. Tävlingsbana ute med framridning intill. Hingst i närheten, en annan ponny kom galopperande nära bakifrån och helt plötsligt så flippade Banana. Hon blev bakskygg och slängde sig. Tappade allt fokus och började bråka. Ville inte gå fram, reste sig och kickade. Jossan försökte allt (kollade så inget satt på henne, kollade träns/bett/tunga, satt av och sadlade om, kände igenom ponny, försökte lura henne och även säga till) men inget fungerade. Stressad/tjurig ponny som inte ville något och kunde inte ens skritta på långa tyglar. 


Jossan blev inkallad på banan, lyckades få in ponny och domaren var verkligen schysst och hade dialog med Jossan och lät henne ge Banana tid för att se om hon kom på andra tankar. Men även inne på banan så fortsatte Banana vara stressad, ofokuserad och ovillig och då valde Jossan att utgå.


En lite för nöjd ponny skrittade ut från banan och Jossan satt av på framridningen. Banana var i detta läge mer avspänd och vi bestämde oss för att gå till ridhuset. Där satte Jossan upp och direkt så kunde hon jobba henne i alla gångarter utan problem... 


Jättesvårt att veta vad som hände. Hon är enligt kalendern i brunst och då verkar det trigga lite nya och oönskade beteenden. Svårt med bakskygghet dock, det sker instiktivt och är svårt att förutse även om det går att planera lite om vi vet att det kan triggas.


Men för att utesluta smärta så har vi kollat med veterinär. Inget som tyder på det så vi har något att jobba på. Bara att nöta/kämpa vidare.


Tycker nedan bild stämmer så väl med hur det kan vara att träna och tävla! Vi har haft djupa dalar och det är då lätt att misströsta men då får vi försöka plocka fram positiva saker. Jossan och Banana har denna tävlingssäsong satt personbästa resultat på +65% i både FEI Lagtävlan och FEI Mästerskap och varit irriterande nära SM kval. Så det finns positiva saker att lyfta upp trots allt. Banana är starkare än någonsin och kan glimta till med wow känsla.

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Ovido - Quiz & Flashcards