Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 18 juni 2018

Meeting i Falun

Av Josefin Östlund - 18 juni 2018 19:33

I helgen har vi varit på meeting i Falun. Vi åkte med revanschlust från förra starten där Jossan fick utgå för Banana tjurade. För ett år sedan så fick Jossan och Banana sin första nationella FEI vinst i Falun. Vi fick tom samma box som förra året. Denna gång så bodde vi på anläggningen, vilket var jätteskönt att slippa åka mellan och ha närhet till ponny.


Målsättningen var att få Banana att gå utan att ha diskussioner. Vi känner att det finns en högre lägstanivå och även att det finns massor av bra moment om det blir en bra dag och ritt. 


Lite utmanande med framridning. Det var tävlingar i både ridhuset och på utebanan där det max fick vara 2 ekipage på framridning/collecting ring. Vilket gjorde att det hela tiden var fullt i lilla ridhuset som dessutom är mindre än kort banan. Banana har svårt att koppla av och fokusera på Jossan när det blir ekipage som hela tiden kommer nära. 


Dag 1 FEI Lagtävlan


  61,286% en ritt med ett moment där Banana tjurade i högeröppnan och inte accepterade när Jossan ville korrigera hennes bog och runda henne för innerskänkel. Men kunde direkt gå vidare till halvcirkel med bra kvalitet. Mycket mellanmjölk och få höjdpunkter.


Dag 1 FEI Mästerskap


  63,378%
en bättre runda och känsla. Även här blev det en övertolkning från Bananas sida i ett moment. Jossan bad om en halvhalt för sitsen inför enkla bytet vid X och Banana reagerar kraftfullt genom att slå upp huvudet, det ser nästan ut som hon får en korrigering, Jossan valde att rida travvolterna för stora för att kunna hålla bogen på rätt plats. Skolorna blev lite svaga /läs raka, Banana stannade upp lite för mycket i enkla bytena. Mellan/ökad trav fina och galoppprogrammet helt ok och då kunde volterna bli 8 m. Vågade satsa på mellan/ökade galoppen.


Dag 2 så valde vi att rida fram på en utevolt på andra sidan anläggningen. Vi hade inte förstått att vi även fick rida där första dagen. Då kunde Jossan jobba Banana bättre som slapp störa sig på så många andra ekipage. Jossan valde också att gå tidigare på vänt och bara skritta runt i avvaktan på att få gå in på banan.


Dag 2 FEI Lagtävlan


  64,857 % 
helgens högsta procent och ekipaget blev lucky looser på en fin fjärdeplats. Största vinsten var att Banana lyssnade bra hela programmet utan att protestera eller övertolka! Det kändes som en vinst i sig! Det var samma domarteam från första dagen så det kändes bra att kunna få visa upp en förbättring generellt i hela programmet. Skolorna var bättre även om de var för raka. Banana var stadigare mot gårdagen men vi kämpar med lite ojämn kontakt. Överlag en bra känsla.


Dag 2 FEI Mästerskap


  64,279% ytterligare en start utan diskussioner eller övertolkning. Det blev en miss med överslag i en mellantrav och det får Jossan ta på sig. Banana blev lite för lång. De fick en 8:a för skrittpiruett av en domare, det är nog rekord. Även höga betyg för ryggning och mellan/ökade traven. Galopparbetet var delvis stabilt och fint. Skritten blev lite ojämn och fortsatta raka skolor.


Sammantaget dessa 2 dagar så är vi jättenöjda. Att avsluta dag 2 med två stabila ritter på +64% känns jättebra. Skolorna kommer när vi får sidorna mer eftergiven. Vi ska fortsätta träna på att få en lättare front och stadigare form. Vi behöver öva massor på halter.... Att få Banana att ställa upp jämnt. Vi behöver också öva mer på skrittarbetet som blir lite bortglömt. Vi behöver där få Banana att gå mer med tramp och energi.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Ovido - Quiz & Flashcards