Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 26 maj 2019

Vinst i Insjön

Av Josefin Östlund - 26 maj 2019 11:58

I fredags åkte vi mot Insjön och tävlingstarter på lördagen. Vi stallade upp hos stall Lollo i anslutning till anläggningen. Vi fick även låna cyklar så vi tog oss snabbt och enkelt mellan stall och tävlingsplats. 

 

Ny tävlingsplats för oss. Det var utebana så vi valde att rida fram ute i anslutning till tävlingsbanan. Banana blir lite spänd när hon är på en ny plats. Det var ganska många ekipage samtidigt så ponny var lite störd över att ha många nära sig. Men det måste hon lära sig att hantera.


Första start var FEI Lagtävlan. Banana spände till inne på banan och tappade både lösgjordhet och bärighet. Jossan valde att ändå rida enligt plan med undertempo och då blev ponny ostadig. Ett skrittinslag i öppna (Jossan ville trycka på men Banana misstolkade som ytterligare samling som blev för mkt) blev enda stora misstaget och vi har sett bättre skrittpirutter. Banana var lite öppen i formen bitvis i galoppen.

När domarsiffrorna presenterades blev vi ändå överraskade över den låga bedömningen, totalt 55% och en domare låg på 52?!?. Vi fick sms och meddelande med frågor om vad som hade hänt...Ni får själva bedöma vad ni tycker på filmen nedan. 


 


Då det skulle vara samma domartrio till nästa start så visste vi att vi skulle behöva kompromissa lite då vi blev slaktade i första bedömningen. Så vi bestämde att Jossan skulle rida i högre tempo. Hon valde också att byta bett för att få nya förutsättningar. Vi hörde många besvikna röster om domarinsatsen och det föll tårar på några ekipage. Det VAR obefogat låga bedömningar, det tyckte vi med när vi tittade på andra starter. Tråkigt men bara gilla läget.


Andra starten var FEI Mästerskap. Jossan höll sin plan på framridning och inne på banan. Känslan var bra även om det alltid finns förbättringar. Denna start räckte till vinst, men den låga domarbedömningen tog tyvärr udden ur glädjen att vinna. Vi tar med oss känsla och fin rosett hem, procenten lämnar vi bakom oss.


 

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Skapa flashcards