Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 5 oktober 2016

Banana lär sig hoppa studs

Av Josefin Östlund - 5 oktober 2016 12:48

När vi var med på en hoppträning så insåg vi att vår ponny var ganska orutinerad på hoppning och när vi hoppade studs så falerade tekniken helt. Eftersom studs är väldigt bra för att bygga upp styrka och kondition så vill vi lära henne att hoppa rätt tekniskt med kroppen och få självförtroende och tycka det är roligt. Så därför tog vi hjälp av Andreas i tisdags kväll.


Jossan värmde först upp självständigt. Sen fick hon och Banana göra en övning på volt som går ut på att hon börjar använda sitt inre bakben bättre. Jossan rider på volt i trav, flyttar undan i skänkelvikning bakdelen och ur denna så fattar hon galopp. Det är en bra stärkande övning.


 
  Sen började arbetet med att lära Banana hoppa studs. Hon fick först gå över travbommar, som sedan successivt höjdes upp så hon ska lära sig komma UPP med benen och inte använda dem framåt och med högre fart som hon vill göra.

Efter bomarbetet så gick dem över till serien om 5 hinder. Först fick dem galoppera över enbart bommarna på marken, sedan så höjde Andreas upp ena sidan så det blev först enstaka upphöjda bommar och ökade sen antalet. Även här vill vi att Banana ska jobba med sin kropp att lyfta benen uppåt och hoppa igenom med sin rygg.


Andreas höjde sen up så det blev 5 hinder. Det var ett medvetet val att ha långt avstånd mellan. Banana måste förstå vad hon ska göra först och får självförtroende och vi kan sedan gå vidare med att korta avstånden.

Banana fattade duktigt vad hon skulle göra, men löste det på sitt sätt med att öka farten och då blev sprången flacka. Då höjde Andreas hindrena för att tvinga henne att jobba mer med ryggen. Ett superbra pass och både ponny och ryttare var trötta men nöjda efteråt. Nu har vi fått verktyg att jobba vidare men vi kommer med all säkerhet hoppa fler gånger för Andreas som vi även tränar dressyr för.


Wow vilken trav hon får Banana när hon jobbar mer rätt och lyfter upp benen!!!


Det kommer massa filmer som ni inte kommer att orka titta på allihopa. Men det är bra för oss att kunna gå tillbaka och titta på, därför är de många till antal. Sen tycker jag det är roligt att se pågyggnaden och tänket.



 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Presentation


Banana Bitsch är en dansk ridponny sto, född 2007. e FS Champion de Luxe eu FS Don't Worry

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards