Banana Bitsch

Alla inlägg under december 2016

Av Josefin Östlund - 13 december 2016 19:25

 

Vi har nu passerat 6 månader tillsammans med vår fina ponny Banana Bitsch. Denna ponny har tagit en plats i våra hjärtan, hon är vår glädje och utmaning och vi tänkte summera hur mycket som hänt på denna tid.


Översta fotot är från juni månad då vi precis köpt och hämtat henne. Hon var redan då en fantastiskt fin ponny, men lite välmående och saknade lite muskler. Den nedre bilden är från i söndags kväll. Vad tycker ni? Det har hänt massor i kroppen på denna relativt korta tid. Hon har fått en överlinje, musklat sig och framförallt fått lite magmuskler.


Ridmässigt så har det också hänt en del. Mycket hänger självklart ihop med att hon är starkare men vi ser även att Banana börjar förstå vad vi vill rent tekniskt. Hon börjar bli stadigare och har väldigt mycket mer reglerbar form. Hon börjar ta stödet bättre på yttertygeln och börjar kunna regleras i övergångarna. När vi började jobba henne med korta steg så tyckte hon det var väldigt onödigt och konstigt och var inte riktigt med på att det var nödvändigt. Vi är inte riktigt överens om att det är snyggt med raka framben i alla lägen, i mellan- och ökade traven ja men annars vill vi helst att hon ska jobba uppåt framåt. Det kommer vi fortsätta nöta och nöta och det går framåt.

Banana börjar kunna samla sig bättre och i längre stunder kunna bära sig själv. Vi har börjat jobba med att få Banana förstå att det går att böja sig i sidan i skolorna OCH kunna gå framåt utan att fuska genom att överböja halsen. Fortfarande är Banana en mästare på att lura Jossan när hon inte har koll en tiondel genom att länga yttersidan. Men vi kämpar på att få kontroll där. Banana är en fantastiskt arbetsglad tjej, som gärna tar initiativ och "kan själv". Att invänta ryttaren tycker hon är onödigt ibland. Hon säger ifrån om hon inte förstår och försöker ibland komma undan lite enklare genom att ta diskussioner. Några nya gråa hårstrån är hon skyldig till!


Hanteringsmässigt så har det också hänt en del. Hon är mindre flockbunden, kan stå själv i hage och stall men hon är fortfarande lite otålig. Vi kan frilongera henne och hon lyssnar fint på röstkommandon. Hon följer oss när vi tränar frihetsdressyr. Banana har lärt sig tycka om morötter och det har gått bra att ställa om henne till hösilage.

Hon går lätt på transporten utan muta, även om hon är otålig och kan studsa omkring i transporten om hon tycker vi borde vara framme. Jossan kan rida ut på henne själv, hon är tittig och kan stanna men med ryttarlist så går hon framåt. Vi har fått Banana att gå i och genom vatten som hon tycker är lite läskigt, men hon vågar prova. Banana har fått lära sig lyfta på benen ute i skogen och har fått träna sig att gå i backar. Jossan har som mål att kunna rida henne utan sadel och träns och vi har kommit så långt att vi kan ta bort tyglarna i ett första steg.


Vi är ett team runt Banana och vi har alla att tacka för våra framgångar. Hovslagare, veterinär, tränare, massör, sadelprovare, familj & vänner mfl. Ingen nämnd och ingen glömd. Jossan och jag är så tacksamma för det fina stödet vi har runt oss!


Vi ser SÅ mycket fram emot vår fortsatta tid med Banana. Vi har en fantastisk resa framför oss och ser fram emot varje dag som kommer innehålla både med- och motgång. Att utvecklas med Banana är spännande och bara fantasin sätter gränser!

   

Av Josefin Östlund - 12 december 2016 17:00

Efter 2dagars vila (Banana blivit vaccinerad) så hade vi i söndags ett pass med bommar. Vi lägger gärna in bomarbete på veckobasis då det är superbra för att träna magmusklerna och allmänt stärker och ger bra koordination.


Det var 7 bommar i serie som vi höjde upp på ena sidan med IKEA barnpottor. 


 
  Vi övade även galoppbommar. Där är utmaningen att få Banana att vänta på Jossan, det går allt bättre


 
 

Vår andra ponny har Jossan ridit mycket utan både sadel och träns. Det är jättebra att kunna kommunicera utan hjälp av sadel och träns. Nu har Jossan testat första gången på Banana och började att ta bort tyglarna och lägga dem runt halsen. Banana är känslig för vikthjälper och hon fattade ganska snabbt vad Jossan ville.


Ska bli roligt att få se dem utveckla detta vidare. Här är i alla fall filmer från allra första försöket, Banan gick fint i en öppna och skänkelvikning utan hjälp av tyglar och i egenbalans.


 
 


Av Josefin Östlund - 11 december 2016 12:18

Vår ponny Banana Bitsch har en jättefin stam. Där har verkligen hennes uppfödare Henriette Bitsch och Stald Bitsch gjort ett fantastisk arbete och stuteriet har många fina avkommor som vi ser fram emot att få följa. Nu har Henriette lagt ner sin avelsverksamhet, men del av den samt namnet Bitsch lever kvar i Stutteri Lund hos Charlotte Gronlund.


Bananas mamma är Blondie Bitsch, ett sto född 2002 e FS Don't Worry

  

Blondie Bitsch är såld till Sverige och finns hos Carina Johansson i Borås. Blondie har fått om jag räknat rätt 7 avkommor (Carina får rätta mig) som även har ett hingstföl från 2016 och Blondie är betäckt och nytt föl väntar 2017.  Förutom Banana så finns även Be Bop Bitsch i Sverige (ägs av familjen Allemyr) en D-ponny valack född 2011.


Bananas pappa (visst är hon lik honom!) är den fina FS Champion de Luxe hingst född 1998

   

FS Champion de Luxe har segrar både i Bondeschampionat 2001 och 2002 och på utställning Han har själv tävlat internationellt i dressyr. Han har fått ett 90-tal godkända söner och har flera avkommor i ungponnyfinalerna i Tyskland. Kända avkommor är Champ of Class (EM vinnare), Cyrill WE (EM silver), FS Charley Brown (EM brons) mfl.

 

FS Champion de Luxe är en gångartsförvärare som dominerat i den tyska aveln under 200-talet. FS Champion de Luxe var ensam om att vara far till 2 individuella medaljörer vid EM i Malmö 2015!

 

Bananas morfar (Blondies pappa) är FS Don´t Worry, hingst född 1995

   


FS Don´t Worry är Bundeschampionatvinnare 1998 och1999. Har tävlat internationell ponnydressyr samt svår dressyr med seger och placeringar i konkurrens med stora hästar. Kända avkommor är Golden Girl (EM vinnare), Day of Diva (EM guld) och en massa FS avkommor, bla FS Daddy Cool, FS Dali, FS Dior de Luxe, FS DR Watson, FS Don´t Worry Junior.

 

När vi ändå pratar avkommor så vill jag även presentera Bananas avkomma, fina Bitsch Blues som är född 2011, en D-ponny valack som finns kvar i Danmark.

 


Av Josefin Östlund - 7 december 2016 19:47

Igår var vi på en intressant föreläsning om hur ryttarens fysik inverkar på ekipagets prestationsförmåga.

Inspirerande och tankeväckande! 

 


Innan vi åkte på föreläsningen så var vi hos Banana. Hon fick jogga lite efter gårdagens träning. Vi passade även på att julpynta. Det var inte alls spännande tyckte ponnyn som var mer intresserad av mat... Nu är det lite julkänsla i stallet i alla fall.

 



Av Josefin Östlund - 4 december 2016 14:01

Idag var det Adventshoppning i stallet med tema Jul och centimeterhoppning. Supertrevligt och passade alla nivåer, från bom på marken till 110 cm hoppning. Efteråt så var det knytis fika.

  


Jossan fick hjälp av Jessica att göra Banana fin. Banana fick luciatema då hon var tärna och Jossan tomtenissa.

Det var deras allra första banhoppning och hade anmält sig till 60 cm.


Framridning och framhoppning på lågt hinder gick jättebra. Det var dock en taggad ponny som vi trodde skulle kunna hoppa helikoptersprång och högt över. Men hon överraskade med ganska ok språng.


När det sen var dags för banhoppningen så blev Banana lite osäker och stannade första rundan på hinder 1 flera ggr + en gång på 2:an men gick sen fint på resten. Jossan passade på att hoppa om banan direkt och då gick hon som tåget. Hon avslutade sen med ytterligare en runda och det var en glad och positiv ponny som gick från ridhuset med en nöjd ryttare. Det gav mersmak och vi hoppas på ytterligare trevliga stallhoppningar :)


   
 

Presentation


Banana Bitsch är en dansk ridponny sto, född 2007. e FS Champion de Luxe eu FS Don't Worry

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< December 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards