Banana Bitsch

Alla inlägg den 28 september 2016

Av Josefin Östlund - 28 september 2016 09:02

Måndag kväll så var det träning för Matilda Linder. Vi fortsatte jobba på att öka styrkan, jobba tekniskt med skolorna och försöka få Banana att hålla ihop i övergångar och vara mer stadig i formen. Det hänger självklart ihop med styrka och bärighet men det finns teknik även där att jobba på.


Banana var för dagen lite matt. Hon gick även dressyrpass dagen innan med Jossan som då fokuserade mycket på lösgörande. Matilda ser ändå från senaste träningstillfället för 14dagar sedan att det börjar hända saker. Banana orkar hålla takten bättre i traven och tar korrigerarna bättre.


Jossan får jobba en del med att ruska om bettet och direkt släppa för att påminna Banana om att hon måste bära sig själv, hon vill gärna ta stöd från ryttaren. Det är viktigt att hon förstår det och det går absolut framåt. Men om ni undrar varför Jossan gör så i filmerna så vet ni varför.


Skolorna tränades även denna gång på medellinjen. Supersvårt men SÅ nyttigt. Då får Jossan verkligen jobba med tekniken och känner bra vilken inverkan sitsen och skänklarna gör i olika lägen. Det blir väldigt mycket lättare sen att gå på spåret vid väggen där det finns naturligt stöd. Här vill Jossans tränare jobba lite olika, Andreas och Astrid är mer för att jobba med väggens stöd och flytta ut. Men vi ser inget problem i att göra det på olika sätt, det är svårt och lite vingligt utan stödet men det kommer att ha effekt på långsidan sen. Matilda jobbar också med långsidan, men lägger in överkurs medellinjen för känslans skull.


Övergångarna tar vi på böjt spår. Det blir både teknik och styrka för henne. På rakt spår är det så mycket svårare då hon inte riktigt har styrkan och då lättare faller isär och blir stark.


Filmer från passet:


 
 
 
 
 
 
 
 
 


Presentation


Banana Bitsch är en dansk ridponny sto, född 2007. e FS Champion de Luxe eu FS Don't Worry

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< September 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards