Banana Bitsch

Alla inlägg den 14 april 2017

Av Josefin Östlund - 14 april 2017 10:32

Banana och Jossan har med Matilda Linders hjälp jobbat denna vecka med lösgörande arbete och fokuserat på teknik.

Vår ponny är väldigt rörlig, men behöver ganska mycket jobb för att lösgöras och i kombination med att hon fortfarande är ostadig i formen samt  att hon är rörlig så syns det väldigt tydligt när hon inte släpper igenom i sidorna. Banana är också lite oliksidig och det jobbar vi också med. Högervarvet är det svåra och Banana är oerhört duktig på att överböja eller vrida på huvudet lite och då kommer Jossan inte åt sidorna. Därför har Matilda jobbat med Jossan för att hon ska lära sig både känna detta och jobba med med detta. Jossan har liten tendens att vara lite för prydlig och passiv och därför vill Matilda att hon ska fulrida och det kan kännas lite brutalt men viktigt att komma över så Jossan kan ha en lösgjord ponny i sidorna, för annars är det svårt/omöjligt att inverka på skolorna. Vissa dagar är bättre och vissa sämre. 


Rent tekniskt så måste stödet finnas på ytter, hon måste ta halvhalterna där för att sen kunna ställa över till inner UTAN att stödet på ytter tappas. Det är lite klurigt på Banana så det här är ngt vi måste jobba med mycket. Jossan får böja utåt för att hitta stödet på ytter, försiktigt rakställa och sen ställa innåtoch stretcha yttersidan. Jossan måste jobba med sin ytter armbåge så hon inte rätar ut den för mkt för det lilla gör att hon tappar Banana på yttertygeln som då blir för lång. Ibland blir handställningen för hög och då kommer Banana inte runt och kan böja korrekt till inner så det måste Jossan också jobba på. Jossan blir duktigare och duktigare att känna när det blir fel och hittar ofta rätt i korrigeringsverktygslådan. 


Filmer från Matildas pass i veckan där vi har jobbat på ovan. Det blev skillnad mellan passen och ekipaget jobbar sig framåt med myrsteg. Nu laddar vi för tävlingsstarter till helgen, lördag FEI Mästerskap på Ågesta och söndag LAP1 kort bana på Täby. 



 
 

Presentation


Banana Bitsch är en dansk ridponny sto, född 2007. e FS Champion de Luxe eu FS Don't Worry

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards