Banana Bitsch

Alla inlägg den 27 maj 2017

Av Josefin Östlund - 27 maj 2017 19:08

Vi har varit på meeting i Hudiksvall och har haft superfina dagar och resultat:

* Personbästa 2 ggr FEI Lagtävlan

* Personbästa och 2:a placerad i FEI Mästerskapsprogram


Bäst av allt, Jossan är SÅ nöjd med Banana. Känslan och ridbarheten klickade i dessa dagar. Det krävdes dock lite envishet och några påminnelse till ponnyn att lyssna och gå ärligt fram för skänkeln. Men Jossan satte ribban från början i framridningarna och det blev skillnad. Det är bonus med att effekten blev fina ritter med personbästa och ekipagets allra första placering i nationell FEI klass!


1:a start FEI Lagtävlan 62,692% (då personbästa)

Det blev galoppinslag i den ökade traven. Skolorna var sådär och lite blandat på enkla bytena. Ryggningen fungerade bra! Överstrykningen var fin.


FEI Mästerskap 63,049%. personbästa och 2:a placering 

I detta program så blev Banana skrämd av att dem råkade fylla på kol på grillen som stod nära tävlingsbanan. Det prasslade ordentligt och hon slängde sig och fick poäng därefter vilket även påverkade skrittpirutten. Trots det så kunde Banana lita på Jossan och vågade slappna av och fick 7, 7,5 och 8 på den ökade skritten! Även nu så var ryggning bra (för oss) och delar av galopprogrammet var fint.


Prisutdelning och ärevarv:

 


2a starten FEI Lagtävlan 63,120 % och personbästa


Här så blev inridningshalten helt ok. Skolorna var bättre och ryggningen var nog den bästa vi sett hittills. Överstrykning och förvända galoppen jättefin. Denna gång var domarna inte överens. 2 st hade mellan 64,2-64,7 men en låg så lågt som 60,3. Det diffade över 4% och 17 poäng. Jossan var jättenöjd över känslan även om Banana var lite tröttare denna dag 2 och dem putsade till sitt personbästa.


     
  
Vi började med panik och stress då vi vid ankomsten till Hudiksvall insåg att vi glömt vår sadel hemma i Sthlm... Det var inget annat val än att för mig lämna ponny och Jossan på tävlingsplatsen för att åka 60 mil och hämta sadel! Jossans storebror var en hjälte och lyckades låna bil så han kunde åka ut till stallet och hämta sadeln och ta hem den. Det sparade en timmes resväg och var guld värt! En sak är säker, vi kommer inte på vääldigt länge glömma dubbelkolla att sadeln är med ;)


Vi fick även detta år låna husbil av Inga-Marie och LG så vi bodde superbra och hade bästa markservicen och supporterna på plats. Tack!


Hudiksvall är en fin tävlingsplats med bra arrangemang. Vi kommer gärna tillbaka nästa år!
 




Ovido - Quiz & Flashcards