Banana Bitsch

Alla inlägg den 29 juni 2019

Av Josefin Östlund - 29 juni 2019 21:42

Att vara kvalad till SM är jätteroligt, men vi har varit stressade över att vi inte har någon ponnykür. Tiden är för knapp att själva göra en och sätta musik är inte lätt. Därför var vår plan att låna/hyra/köpa. Men det gick trögt när vi frågade runt. Nu är det långt ifrån säkert att vi behöver någon för att ta sig till A-final är jättetufft. Men det vore så tråkigt att göra det och få tacka nej på avsaknad av kür.


MEN när vi var i Falun och tävlade så haffade vi Emma Ek och frågade henne om kür. Hon har sålt en ponny och den küren ville hon ha kvar till nya ägarna där ryttaren är på väg upp i klasserna. Det förstår vi. MEN hon hade även en kür som hon haft till sin D-ponny hingst som hon kunde tänka sig att hyra ut! Så efter lite mera samtal så bokade vi en resa till Dalarna denna helg för att stalla upp hos familjen Ek och med Emmas hjälp rida igenom hennes kür.


I fredags åkte vi och fick en film på kür att plugga in. Vi tyckte att den var bra och det kändes som den skulle kunna funka för Banana. Pampig muskik. Så vi var förhoppningsfulla inför lördagen.


Idag lördag så hjälpte Emma oss med sin kür. Vi gjorde lite anpassningar då hennes ponny var starkare och mer bärig än vad Banana är, küren är tekniskt svår och utmanande. Nu ska vi hem och försöka rida igenom den så Jossan lär sig var hon behöver ligga för att musiken ska stämma hela vägen. 

 

Ni får bara ett litet smakprov, resten kommer ni få se OM vi lyckas gå till A-final och få rida küren på tävling!


 

Stort tack till Emma och hennes familj för hjälp med kür. Nu håller vi tummarna för att vi får rida den på SM.


Ovido - Quiz & Flashcards