Banana Bitsch

Alla inlägg den 21 juli 2019

Av Josefin Östlund - 21 juli 2019 17:24

Jossan och Banana startade b-final igår på SM. Eftersom Banana har varit lite loj så var Jossans plan att ha en kortare framridning och fokusera på övergångar för att kvicka upp henne. Vår tränare Astrid hade bilat ner över natten och fanns som stöd och Jossan kunde checka av med henne hur det såg ut. Högersidan som Jossan jobbat mkt mer var nu ok men då fick hon vara noga med att inte tappa vänstersidan.


Känslan på banan var bättre. Det fanns mer energi och kändes bra även om vi inte fått se Bananas finaste ritter och det där extra som vi vet hon har och visar ibland. Svårt att plocka fram det på kommando.

Ritten belönades med 65,541% och gav ekipaget en 4:e plats. En domare hade dem som 1:a och vi tyckte där och då att det blev lite snålt belönat. Men det är så många fina ekipage som vi rider mot.


 

Det allra bästa var det fina stödet vi fick på plats. Vi har haft Charlotte&Sören från stuteriet i Danmark på plats, vi fick även träffa Carina som har Bananas mamma, Viktoria (medryttare) var där med hela sin familj, Bananas förra ägare Michelle var på plats med sin familj och vår tränare Astrid.


Hela veckan har Team Bitsch bestått av mormor Ing-Marie med bonusmorfar Lars-Göran och finaste hunden Kelly som hejat och stått för ovärderlig markservice under hela veckan. Jossans pojkvän Jesper har funnits vid hennes sida och som alltid gjort ett fantastisk jobb och är det bästa stödet till Jossan och Banana älskar honom men gillar att hata honom lite för han är en retsticka tycker hon. Ponnymamman lyckades bli jättesjuk så det var lite umanande.

Vi har fått hjälp med morgonfodringar av morgonpigg ponnymamma Ulrica (Aspelunds Swede som för övrigt Elin lotsade till A-fina, stort grattis!) sparat oss extra resor och tid. Det finns så mycket sammanhållning och god vänskap som gör att det är extra roligt.


Vi har även fått fina presenter. Charlotte/Sören hade med sig Bananas avelsvärdering, plaketter och Championat diplom som de i sin tur fått av uppfödare Henriette. Jätteroligt och vi ska förvalta de väl.

Michelle hade med sig ett täcke hon fått när hon red ungponny SM på Banana, även det en jättefin present som vi uppskattar mycket.

Ovido - Quiz & Flashcards