Banana Bitsch

Alla inlägg den 5 juli 2016

Av Josefin Östlund - 5 juli 2016 09:05

Söndag och Måndag så har Andreas varit och haft träning med Jossan och Banana. Ett kärt återbesök, Andreas har hjälpt oss jättemycket med Mercurius. Han har pluggat till mäklare och har varit ridskolechef i Strängnäs så han har inte haft så många elever under en tid då han har haft fullt upp. Nu ska han börja jobba heltid som mäklare så vi är glada för de tillfällen vi kan få möjlighet att träna för Andreas. Det bästa är att han själv också rider för Astrid till och från så vi har en röd tråd som passar både Jossan och Banana.


Båda dagarna har fokuserat väldigt mycket på mjukgörande samt basic och höja grundkvalitén i alla gångarter och plocka fram Bananas styrka, hennes gång. Idag så jobbar inte Banana jättemycket med sina bakben, så dem vill vi komma åt och stärka. Hon vill gärna skjuta bog och peta in inner bak i framförallt galoppen på böjt spår. Så det har Andreas också jobbat med.


Såklart har det varit jobbigt för Banana att jobba ordentligt och rätt så lite kreativ har hon varit för att komma undan lite lättare ;) Men hon har blivit överlistad av Andreas/Josssan som lugnt och metodiskt har fått henne att jobba vidare och inse att det nog är enklare att lyssna och jobba som dem 2 benta vill.


Jossan har fått rida bra övningar, mjukgörande och ställa och jobba i lätt öppna resp sluta med kombinationer av volter där hon skulle trycka på i tempot, då Banana vill korta sig och gå långsammare. Alla övningar genomförda både i trav och galopp. Vi kunde se skillnad mellan dagarna att hon började trycka på bättre bak :)


Här kommer en massa filmsnuttar på både bra och mindre bra utfall. Jossan har lite att titta på! Viktigt att hon får se hur det ser ut, för det brukar skilja sig lite mot känslan.


Söndag:


 
 
 
 
 
 
 
 

Måndag:


 
 
 
 
 
 

Sammanfattningsvis så var det 2 bra och nyttiga dagar för både Banana och Jossan. Det går stadigt framåt hela tiden och det är så roligt att följa deras utveckling. Banana har jobbat duktigt! Nu ska fröken få ta det lugnt ett par dagar.

Presentation


Banana Bitsch är en dansk ridponny sto, född 2007. e FS Champion de Luxe eu FS Don't Worry

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14 15 16
17
18
19 20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Juli 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards