Banana Bitsch

Alla inlägg den 8 maj 2019

Av Josefin Östlund - 8 maj 2019 19:18

Vi varit på meeting i Mantorp fredag till söndag för 3 FEI starter. Vi var osäkra på om vi skulle åka, Jossan febrig och förkyld. Det är ngt med henne och meeting! Result blev vinst i FEI Inledande, en bottenritt i FEI Lagtävlan och en 2:a placering i FEI Mästerskap.


Vårt andra meeting för tävlingssäsongen och denna gång var Banana mer med i matchen. Hon åt, drack och framförallt kunde sova bra. Vi stod uppstallade på Mantorptravet och fick traila till tävlingsplatsen men det var ingen längre resa.


fredagen åkte vi så vi hann stalla in oss innan det blev dags för tävlingsstart som låg efter kl 20. Klassen var FEI Inledande på utebanan. Vi gillar starter ute, men det blåste och var kallt så för avsuttna team bitsch frös på framridningen och vi var glada över att vi tagit med vinterkläder. På framridningen var det en överladdad ponny som travade på långa tyglar och brände massa energi första 20 min av framridningen.

Inne på banan blev ponnyn lite spänd, det fanns lite vallar av mörkare sand som hon tittade lite extra på.

Trots en medveten felridning (Jossan gjorde en extra volt inför en mellangalopp för Banana blev stark) och missar på koefficient delar(ökad skritt,enklelt byte) och en inte så fin avslutshalt så red de ihop 64,028% som räckte till vinst i klassen. 


Lördag kan vi stryka ur våra minnen. Det var start i FEI Lagtävlan i ridhuset. Men tidigt insåg vi att det var en dålig Banana dag. Hon var inte med Jossan och fokuserade på allt och alla andra. Inne i ridhuset så tolkade hon en solkatt som ngt hon måste hoppa över innan start. Motorn dog helt inne på banan och Jossan blev passiv och orkade inte ta fighten. Sist i klassen på 57% blev resultatet. Banana blev lång, ostadig i formen och tappade all eftergift i sidorna. 

Bara ladda om och glömma. 


Att Jossan orkade starta söndagen efter att ha haft 39 graders feber under natten var en bragd. Jag förstår henne dock, att åka hem och ha lördagens bottenritt som sista minne hade inte varit så rolig. Denna dag var det åter igen dags för utebanan och nu en start i FEI Mästerskap. Banana var tillbaka hos Jossan igen. Svarade fint och trots en fluga i örat som störde vilket resulterade i ett par moment med låga/underkända poäng så red de ihop 65% och det räckte till en 2:a placering i klassen.


 

Prisutdelningarna var avsuttna. Ryttarna fick käpphästar :)


 

Slutsummerat så var det en bra helg som bjöd på upp som en sol, ned som en pannkaka och en skön revansch.

Jesper var med i team bitsch denna gång och gör som alltid ett toppenjobb, tack!

 

Ovido - Quiz & Flashcards