Banana Bitsch

Alla inlägg den 13 maj 2019

Av Josefin Östlund - 13 maj 2019 16:27

I helgen har vi varit på meeting i Kumla. Förra året var det ingen rolig tävling för oss... Ponny som brunstade och med facit i hand påverkad av obehag (men var inte halt) i framknä. Så vi gjorde våra sämsta starter någonsin 2018 och Jossan tom utgick i sista starten.


Så det var med förhoppning om revansch vi åkte iväg till Kumla. Nu med opererad ponny så vi kunde ta bort en faktor från dålig prestation. Vi lyckades tajma brunst även detta år och hade en ryttare som fortfarande inte var helt kry.

MEN överlag så gick det helt ok även om procent var mellanmjölk.


Jossan och Banana red detta år 2 st FEI Mästerskapsprogram och red ihop 61,622 på lördagen med en halvtaskig känsla och ponny med selektiv hörsel. Söndagen bjöd på bättre känsla, lyhördhet hos ponny och ngt högre bedömning, 62,477%


Det enda tråkiga som stack ut var oense domare där individ stack ut. På Jossans ritter skilde det 6 resp 4 % men det fanns ritter med högre skillnader.

Vi tar med oss erfarenhet hem och kommer fortsätta jobba på ekipagets svagheter. Vi hade en plan med Astrid om att rida i undertempo medvetet och den höll. Men det fanns andra detaljer som inte fungerade som vi får ta hem och diskutera med tränare. 


Lördagens start:


 

Söndagens start:


 


Även denna gång var Jesper med i Team Bitsch och var ovärdelig hjälp, tack!

Ovido - Quiz & Flashcards