Banana Bitsch

Alla inlägg den 6 juni 2016

Av Josefin Östlund - 6 juni 2016 11:22

Igår söndag testade vi att släppa ihop Banana med sina grannar ND och Jaxo i den hage dem kommer få gå i sommar. Det är en vinterhage som använts för att det inte ska bli så mycket gräs då inga av våra hästar behöver frodigt gräs.


Vi började först med ND som är ranghögst. Tjejerna började först med att gå bredvid varandra, till synes helt ointresserade. Efter några minuter så nosade dem på varandra, skrek lite och sen var det klart, de fortsatte lugnt att beta. 


 
 

När allt fortsatte vara lugnt så hämtade vi russ valacken Jaxo och släppte in honom. Banana gick fram och kollade läget men sa inte ett pip och gick sen iväg. Gissade att hon bara viskade till honom att det var hon som bestämde ;) och eftersom Jaxo är en klok kille så ifrågasatte han inte det.


 Alla 3 fick sen gå ett par timmar tillsammans då ND och Jaxo måste vänjas in på gräs. Väldigt nöjda hästar i alla fall. I hagen bredvid går gårdens övriga ston och mittemot så går ett gäng valacker. Övriga går nere på vallen där det är frodigt gräs för dem som tål det.


 

Planen var nu att låta dem gå halvdagar i gräshagen under några dagar. Tyvärr blev det ett bakslag sen för ND som fick kolikkänning och hon är ännu inte redo att gå över på gräs även om det är lite och magert. Så nu gör vi plan B, öppnar upp vinterhagarna så dem kan gå ihop där from förhoppningsvis imorgon tisdag. Vi byter sen hage igen när ND är redo, men det kan nog ta ett par veckor till.




Presentation


Banana Bitsch är en dansk ridponny sto, född 2007. e FS Champion de Luxe eu FS Don't Worry

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards