Banana Bitsch

Alla inlägg den 8 juni 2016

Av Josefin Östlund - 8 juni 2016 08:46

Då har Jossan börjat känna på Banana uppsuttet. Vi är SÅ nöjda med vår ponny, det känns som hon kommer att kunna ta Jossan flera steg uppåt i ridningen. 


Banana är en känslig ponny som har många knappar att hitta. Men mkt motor och en arbetsglädje. Hon säger till om hon inte är nöjd med något eller inte förstår, det är superbra.

Överlag så behöver hon stärka sig och få mera muskler så hon orkar bära sig ännu bättre. Idag så har hon inte heller världens bästa kondis så det ska vi också jobba på. Lite ostadig i övergångarna och där är det nog en kombination av ryttare som behöver lära känna/rida henne bättre och bristande styrka för dagen.

I skolorna handlar det mest om att hitta hur mycket och vilka knappar som ska användas, för hon kan dem :)

Förvända galoppen, kan hon också bra men behöver lite mera styrka. Enkla byten svårast i dagsläget men det kommer också med styrka och att ryttaren lär känna henne bättre.


Traven är magisk! Skritten är jättefin med stort övertramp. Galoppen är det vi behöver jobba på men den kommer med tiden bli super.


Så nu kommer vi lägga upp en plan för styrka och kondition. Vi ska vattenträna och första träningen blir redan imorgon torsdag förutsatt att ett litet föl vill titta ut på Karlslund. Annars blir det nog till veckan. Vattenträningen är superbra, både för kondition och styrka utan belastning. Ska bli spännande att se vad hon tycker om det.


På fredag kommer hon få träffa en av våra tränare, Astrid som är vår huvudtränare. Vi ser fram emot att få visa upp vår fina ponny och lägga upp en träningsplan inom dressyren med henne.


Kort filmsnutt från gårdagen. Banana och Jossan känner på knappar och övergångar.


 



Presentation


Banana Bitsch är en dansk ridponny sto, född 2007. e FS Champion de Luxe eu FS Don't Worry

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards