Banana Bitsch

Alla inlägg den 9 juni 2016

Av Josefin Östlund - 9 juni 2016 21:38

Idag har vi varit med Banana och testat vattenträning  hos Karlslundsgård Träning & Rehabcenter, se deras hemsida http://www.karlslundsgard.se/vattenbandstrning

Vattenträning är en väldigt bra träningskomplement som vi har gjort med vår förra ponny med väldigt gott resultat. 


Det började bra, vi lastade Banana själva för första gången och hon gick direkt på. Resan till träningen så skötte hon sig strålande och stod lugnt och stabilt i släpet.


Första gången på vattenträning så handlar det mest om att få ponny trygg att gå på bandet, lära sig gå när det rullar och slappna av. 


Det tar ca en halv minut, sen har hon fattat att hon ska gå på bandet som rör sig.


Sen får hon gå på bandet, hon är lite spänd och testar vad som händer om hon går till vänster, höger, framåt och bakåt. Henrik är superduktig och lotsar henne lugnt igenom träningen och får henne att successivt slappna av.


 

När hon sen är mogen så släpper Henrik på lite vatten för att vänja henne. Banana försiktigt nyfiken och går duktigt även om hon är lite spänd. Målet är att få henne avslappnad, då räcker det för detta första tillfälle.


 

Efteråt får hon stå på vibrationsgolvet. Vitafloore ökar blodgenomströmningen och bidrar även till att slaggprodukter transporteras bort snabbare ur kroppen samt att musklerna slappnar av. Till en början gick hon runt lite, men hon slappnade sen av och stod och gäspade.

 

 

Banana kommer nog sova gott inatt med alla nya intryck och dagens effekt på vibrationsgolvet. Hemresan gick även den bra och det var en nöjd tjej som fick gå ut till kompisarna i hagen när vi var tillbaka.

 

Nästa träningstillfälle på vattenbandet blir nästa vecka. Vi ska sen också göra puls och mjölksyretest för att kunna lägga upp träningen så bra och optimalt det bara går. Vi tränar för hållbarhet och inte bara för att lyckas på dressyrbanan. Det blir spännande att se hur nästa träning går :)



 

Presentation


Banana Bitsch är en dansk ridponny sto, född 2007. e FS Champion de Luxe eu FS Don't Worry

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards