Banana Bitsch

Alla inlägg den 19 augusti 2016

Av Josefin Östlund - 19 augusti 2016 14:43

Vi har tagit oss tid med att hitta en optimal sadel till Banana som passar henne. Hon har kort rygg, mycket gång och ett lite knepigt sadelläge (som inte gynnas av lite mage...). Hon har också en liten deffekt genom att hennes bogblad är olika stora och det påverkar möjligheten för sadeln att ligga stilla bakom då läget skiljer sig på hennes sidor och det händer MYCKET när hon rör sig på gott och ont. Hon har också lite fluff (läst fett som inte går att punktbanta bort) En verklig utmaning för sadelprovare!!!  

 

Vi behöver alltså en sadel som är shoulderfree, med kort anläggningsyta och går att justera i stor utsträckning alt skräddarsy. Banana har hos tidigare ägare haft Prestige D1 16 som de fick göra lite åtgärder på innan de var nöjda.

Efter grundlig research så har vi nu hittat en sadel som vi tror på   Erreplus!


Alla Erreplus Sadlar är Shoulderfree genom den unika bommen som ger hästarna maximal rörelsefrihet.

Alla Erreplus Sadlar finns i 16" 17" 18". Alla går att få med större eller mindre kåpa. Alla är omvärmningsbara för bomvidden. Alla går det att justera stoppningen på.

Dressyrsadel med bogfri mer fyrkantig öppning vid framvalvet gör att rotationen av bogen löper under bomspetsen istället för emot. Denna vinkel ger även mer utrymme för tornutskotten hos hästar med hög manke som inte riskeras att klämmas i sidled. Djupt mjukt säte med bommen gjuten för att respektera kvinnas blygben. 


Modell, så passade Adelinde D bäst. Så den har vi beställt i 16 tum.  Den kommer även anpassas till Bananas förutsättningar och är måttad efter konstens alla regler.

 

På bilderna nedan sitter dock Jossan i en 17 tum så därför är den lite stor i sätet. Sadeln tillåter Jossan att sitta utan spänningar och hon hamnar mer korrekt med sin sits. Hon kommer att kunna inverka med bra stöd för skänkelläget.

   


Vi har fått toppenbra hjälp av Fia Montelius som driver  och vi ser fram emot ett givande samarbete med henne. Med hennes hjälp så kommer vi få dem allra bästa förutsättningarna utrustningsmässigt med Erreplus sadel. Profilryttare i dressyr med denna sadel är landslagsryttaren och B tränaren Jennie Larsson.

Nu blir det många jobbiga veckors väntan, men den som väntar på något gott    






Ovido - Quiz & Flashcards