Banana Bitsch

Alla inlägg den 23 augusti 2016

Av Josefin Östlund - 23 augusti 2016 21:29

I måndags var Matilda Linder hos oss på Mörby för andra gången och höll träning. Josefin och Banana passade på att träna. Vi har precis fått veta att vår huvudtränare Astrid kommer genomgå en operation och blir borta en ganska lång tid så vi behöver titta på alternativ till dess Astrid är på banan igen.


Passet blev inriktat på att jobba Banana att gå för egen maskin och självbärighet. Hon tenderar till att ta stöd hos ryttaren och det är inte ok. Banana måste också jobba bättre med sitt inre bakben och ta i mer. Matilda kunde ge Jossan verktyg hur hon ska tänka och jobba Banana. En anledning till varför Banana söker stöd hos ryttaren och inte riktigt jobbar på med sitt inre bakben är brist på styrka och det håller vi på att jobba med för fullt. Så det blev ett nyttigt pass för både ponny och ryttare.


Några filmer från passet.


 
 
 
  Trött ponny efter passet, men superbra stärkande träning. Matilda var duktig och vi gillade henne som instruktör och ser fram emot att få jobba vidare med henne. Vi vet att vi har massa grundträning att göra med Banana, men det kommer att löna sig framöver!


Ovido - Quiz & Flashcards