Banana Bitsch

Direktlänk till inlägg 17 augusti 2016

Kommande tävlingsstarter

Av Josefin Östlund - 17 augusti 2016 16:30

Vi har anmält Banana och Jossan till tävlingsstarter i höst. Det som är klart är nedan:

 

Vi börjar med en LA:1 i Täby första helgen i september den 4/9. Det blir tufft motstånd då flera ekipage tar denna klass som uppvärmning till LAP1 eller Inledande FEI. Men vi är bara ute och tränar så vi sätter ingen press på varken ponny eller ryttare. 


Sen så ska vi hjälpa Runstens Ponnyallsvenska lag i div 2 med en lagstart i Lätt B:1. Nu hoppas jag vi får ihop ett lag, det är ett generationsskifte på ponnydressyr inom ÅRS och vi har börjat om och har inte så många ekipage som rider dressyr, vi hoppas kunna locka in något hopp- eller fälttävlansekipage att starta PAS. Just nu är det bara 2 ekipage klara och vi behöver ytterligare deltagare. Men jag är hoppfull att det löser sig!


Sen blir det faktiskt 2 starter samma helg. Då gör vi våra första starter i Lätt A:P1. Lördagen åker vi till Eskilstuna och söndagen råkar bli DM 2016 som går i Rimbo hos Roslagens Rid och Körklubb. Där väntar Stockholms distriktes bästa ekipage med bla SM medaljör och andra SM startande ekipage. Där kommer vi mest njuta av att se dem duktiga ekipagen ;)

 

Även dessa starter tar vi mer som träning än tävling. LA:P1 programmet är ju det första programmet på ponny som innehåller skolorna och är även det som man kvalar till FEI programmen på nationell nivå genom 2 godkända ritter på över 62%. Vi vill försöka vara kvalade till våren 2017 och jobbar oss sakta upp på denna nivå träningsmässigt i höst/vinter.


Sen kommer det att tillkommma omgång 2 i Ponnyallsvenskan och ev en finalomgång som då kommer gå i LA:1.

Vi kommer utöver det starta yttligare några starter i LA1 och LAP1 innan höstens tävlingssäsong är över. Vi får se vad som passar och vad vi får plats på. Trycket till de högre klasserna är högt i Stockholm och man måste verkligen anmäla direkt så snart anmälan öppnar. Vi kommer också känna efter vad som passar Banana eftersom vi framförallt är i uppträningsfas både fysiskt och tekniskt. 


Vi ser fram emot dessa kommande tävlingsstarter som är en bra mix av program av lite enklare karaktär, höja ribban lite på svårigheten för att även testa det högsta som går på kort bana.


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Josefin Östlund - 4 augusti 2020 15:40

"Kod för att importera min blogg till Nouw: 2711155056"

Av Josefin Östlund - 11 februari 2020 18:52

https://www.hippson.se/artikelarkivet/reportage/satsande-dressyrryttaren-har-forlorat-sin-storsta.htm ...

Av Josefin Östlund - 29 december 2019 19:45


    Vi har tagit lite ponnyledigt för att samla kraft och energi och få tid att landa i vår sorg efter att Micke har gått bort. För att det inte ska drabba Banana så har vi lämnat henne till Cecilia Bergåkra som kommer rida och hålla igång Bana...

Av Josefin Östlund - 24 november 2019 11:43

Då har det blivit dags att summera tävlingsåret 2019. En bild kan säga mer än många ord. Vi avslutar detta år med Jossan och Banana som rankade som bästa YR ekipage i dressyr kategori C samt även som nr 1 alla ponnykategorier.  Tittar vi på Junior (t...

Av Josefin Östlund - 5 november 2019 20:30

Den 25 oktober så somnade Jossans pappa Micke in efter att ha kämpat länge och hårt mot sin cancer. Jossans absolut största fan och den bästa på att stötta och peppa hela team Bitsch finns inte längre hos oss.    Det kommer bli så tomt utan Mic...

Ovido - Quiz & Flashcards