Banana Bitsch

Alla inlägg under augusti 2016

Av Josefin Östlund - 16 augusti 2016 21:36

Då var det dags att sparka igång vattenträning igen, så i förmiddags så var vi iväg till Karlslund träning och rehab och tränade. Vattenträning är en bra och effektiv träningsform så det kommer vi fortsätta med hela hösten och över vintern för att ge Banana bra träning och förutsättningar.


Banana jobbade på bra idag. Nästa vecka kommer hon få jobba med inspänning för att öka kvalitén på träningen, hon är lite rastlös och nyfiken så hon går lite för högt med huvudet och utan ryttare på ryggen så finns det bara ett sätt att hjälpa henne att gå ner med huvudet så hon kan höja ryggen bättre under träningen.

Idag så fick hon stå på vibrationsgolvet både före och efter sin vattenträning.


 
   

Av Josefin Östlund - 13 augusti 2016 22:17

Då är Banana hemma i Stockholm igen efter 4 härliga veckor i Norrland och Härnösand där vi var uppstallade hos bästa Ingela Jacobsson. Resan hem tog dryga 6,5 timme och Banana skötte sig bra, hon var lite dålig på att dricka men det tog hon igen när vi var framme.


Banana blev glad att träffa sina hagkompisar igen igår och det var nog ömsesidigt. Idag när jag lämnade Banana i hagen efter ridpasset så kom både ND och Jaxo springandes och gnäggade när vi kom och mötte upp.


Första passet (vilade igår efter resan) blev idag lite lättrim i ridhuset och kände av mjukgörande övningar mest. Jossan tyckte hon kändes mjuk och lätt i handen. Det känns att hon blivit starkare!


På tisdag så är det dags för vattenträning igen. Sen så ska vi testa att rida för Jennie Larsson! Så hösten fortsätter med uppträning, styrka och kondition samt teknik. I september så startar vi hösten tävlingssäsong och den presenterar jag i ett separat inlägg.
 

Av Josefin Östlund - 5 augusti 2016 20:17

Efter tisdagens test av svanskappan så skulle Jossan att rida med den under onsdagens träning för Ingela. Banana var helt obekymrad ända fram till dess hållaren släppte under sadeln och svanskappan ramlade av! Dagens sadlar har breda och fina kanaler, men det verkar inte som leverantör av hållaren har uppmärksammat detta...

Så när svanskappan släppte så struntade vi att sätta på den igen och riskera att den lossnar igen. Vi får fundera på om vi kan klura på lösning att sätta fast svanskappan på annat sätt...


Jossan började jobba självständigt med Banana (det var ett annat ekipage som hade träning på banan för annan instruktör och vi ville störa så lite som möjligt. Ingela satt bredvid banan och tittade och gav feedback. 

Jossan jobbade med rakriktning. Det går allt bättre :)  Sen blev det nötande på övergångar, att hitta känslan och bästa läget men framförallt jobba rent tekniskt med att samla och korta steget innan övergång ner i gångart. I galoppen så blir Banana fortfarande lite ojämn i sin form. Det blev dåligt med filmande, kan bjuda på 2 filmsnuttar från galopparbetet i alla fall.


 
 Ingela ser redan skillnad på ekipaget och tycker att det går framåt. Roligt! Jossan har fått flera bra verktyg och nya kunskaper.


Torsdagen fick bli ledig dag för Banana och hon fick skrota i hagen och bara vara häst, det är hon väldigt nöjd med.


Idag fredag så blev det ett pass med konditionsträning på travslingan. Det är perfekt lagom avstånd att skritta 2.5 km till slingan i skogen som uppvärmning och sedan nedskrittning hemåt. Själva banan är 550 meter och idag så blev det 4.4 km i trav och galopp uppdelat på 2 längre intervaller. Banana var lite på drama queen humör och hoppade och skuttade och vände för läskiga stenar och ungtjurar som står på innerbanan. Men hon orkade inte hålla igång då hon blev trött av konditionsarbetet och hem så gick hon lugnt förbi alla problem och läskiga saker hon skyggat för på vägen till travslingan.  


 
 

Ungtjurarna (ett par kalvar) är väldigt sociala och nyfikna och kommer alltid fram och kollar vilka vi är och vad vi håller på med!

 





Av Josefin Östlund - 3 augusti 2016 13:21

Eftersom Banana har en lite rund mage så glider sadeln fram lite. Vi har därför testat svanskappa på henne. Tanken är att ha det i vardagsridningen i alla fall. 

Vi började med att longera henne för vi har hört talas om hästar som INTE gillar inverkan på svanskappan vid första tillfället. Men vi har en cool ponny som inte brydde sig alls. Nu var svanskappan lite för lång så vi fick tillfälligt göra en special, men vi har redan gjort nya hål till nästa gång. Sen satte Jossan upp och red i trav/galopp och det gick superbra. Hon brydde sig mer om läskiga hörnet på utebanan än svanskappan.



 
 
 
 
 

Ikväll så är det dags igen för träning med Ingela, då kommer vi testa svanskappan igen.

Ovido - Quiz & Flashcards